Mijn naam is Lienke Pet.

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door het Eigen Zijn van mensen. Wat maakt de de ene persoon zo is en de ander zo? Als 4 jarige liet ik mij weinig vertellen. “Ik ben mijn eigen eigen” liet ik meer dan eens horen als iemand iets van mij wilde waar ik het niet mee eens was. Ik weet niet beter dan dat ik mij dingen afvraag. Waarom reageert de een zo anders dan de ander? Wat maakt dat ik ergens door geraakt word en de ander helemaal niet?

Deze vragen ben ik blijven stellen. Ik heb ze benut tijdens mijn studies aan de HEAO MER aan de Hogeschool Holland en Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU, mijn coachingsopleidingen, systemische opleidingen en andere gewenste en ongewenste ontwikkelmogelijkheden.

De vragen hebben veel gebracht in mijn rollen als HR Professional, Improvement Consultant en Senior Consultant Organisational Health, Systemisch (team)Coach, Organisatie- en veranderadviseur, zowel voor de organisaties, de teams waarmee ik werkte als voor collega’s of individuen die ik coachte.

Het heeft me ook veel gebracht in mijn leven waarin ik regelmatig op tegenslag stuitte. Ik heb daardoor geleerd om steeds maar terug te gaan naar daar waar het mij om gaat en voor mij gaat het om: Eigen Zijn, Insluiten (de zon & de schaduw), Betekenis geven (uitzoomen) en Elkaar werkelijk zien (waarachtig contact). Op die manier heb ik mijn leven vorm gegeven, blijf ik bij mijn ‘Eigen Zijn’ ook al is het lastig en kom ik eraan voorbij.

In 2018 heb ik de stap gezet mij volledig te richten op mijn eigen onderneming. Een plek waar ik al mijn talenten, kwaliteiten en mijn eigen eigen in kan brengen; Eigen Zijn Mens & Organisatie.

Met Eigen Zijn Mens & Organisatie lever ik een bijdrage aan hoe mensen meer inzicht krijgen in hun Eigen Zijn en dit benutten om ontspannen te kunnen zijn en werken. Zonder hard werken, zijn, bijdragen aan de beweging van het leven en de organisatie.

Daarbij is zelfbewustzijn stap 1. herken de onrust in jezelf en ga op onderzoek uit. Stap 2. Ken jezelf. Niet alleen als individu, ook als organisatie, weet wat je bronnen zijn, waar je vandaan komt Stap 3. Waar ben je naar op weg? Stap 4. Erken wat pijn doet, als je ergens van weg blijft gaan, bijt het je in de staart! Stap 5. Zoom uit! Kijk naar het grotere geheel Stap 6. Blijf trouw aan waar het jou om gaat (je eigen eigen, je leidende principes) en Stap 7. Heb de moed om te kiezen voor je Eigen Zijn (elke keer opnieuw).

In de afgelopen jaren heb ik mijn onderneming verder vorm kunnen geven en ben ik nog wijzer geworden in waar het mij om gaat en wordt het steeds makkelijker daar trouw aan te blijven! Waar het om gaat bij Eigen Zijn Mens & Organisatie, de leidende principes: Een bedding om je oorsprong te zien met verworven wijsheid, voedingsbodem om te ontwikkelen en een houvast om te blijven bewegen.

Mijn missie? Ontspannen zijn en werken. Dat betekent voor mij: met energie, vanuit mogelijkheden en met ruimte benutten van potentieel de wereld een beetje mooier maken.

Eigen Zijn: Ontspannen zijn en werken – bewust zijn, weten wie je bent, waarnaar je op weg bent, naar de zon èn de schaduw kijken, uitzoomen en gericht inzoomen, geven èn ontvangen en klaar is klaar. Trouw blijven aan daar waar het jou om gaat en de moed hebben om te kiezen voor je eigen zijn.”