Organisatiedynamiek

Ik heb voor de term Organisatiedynamiek gekozen, omdat ik me bezighoud met precies dat, de dynamiek binnen organisaties. Hierbij kan het gaan om organisaties als geheel, divisies, units, afdelingen, teams, collega’s, maar ook relaties tussen directieleden, organisatieonderdelen en dergelijke.

Als veranderkundig organisatieadviseur vind ik het super om te zien welke dynamieken er allemaal in organisaties, team en werkrelaties aanwezig zijn. Ik heb geleerd ze te onderscheiden en ermee te werken. Te snappen waar ze vandaan komen en wat het effect ervan is. Ik voel me elke keer weer zo dankbaar dat ik even mee mag kijken en daarmee organisaties uit verlammende patronen te halen zodat er meer (of weer) beweging komt!

Hebben mensen structureel de neiging te oordelen of te zich te verdedigen? Maken mensen zich groter of juist kleiner dan ze zijn? Is er maar steeds ‘gedoe’ onderling, zonder dat je daar je vinger op kunt leggen? Zijn er patronen waarin er wel gezegd veranderen te willen, maar wil dat maar steeds niet lukken? Zie je verlamming in je organisatie? Mensen die keihard zeggen en lijken te werken zonder resultaat? Vallen er veel mensen uit wegens een burn-out?

Dit zijn allemaal dynamieken in organisaties die stagnatie geven. Zodanig dat leidinggevenden en medewerkers er na verloop van tijd moedeloos van worden. Wel willen, maar niet meer kunnen, de puf er niet meer voor hebben, het geloof zijn verloren dat het nog iets gaat opleveren.

Die dynamieken opsporen en daar mee werken, zodat de organisatie en de medewerkers eraan voorbij kunnen komen. Dat is wat ik doe, dat is waar mijn passie ligt en waarmee ik al veel beweging heb kunnen brengen!

Door met mijn kennis en ervaring veiligheid te bieden, uit te zoomen en rake vragen te stellen kan een nieuw perspectief ontstaan, komt er energie en beweging! Daarbij richten we ons op het potentieel van de organisatie, de leiding en de medewerkers. We krijgen ook zicht op wat klaar is en wat om een waardig afscheid vraagt.

Wil je verkennen of ik iets voor je kan betekenen? Bel of mail en dan kunnen we een afspraak maken voor vrijblijvend kopje koffie (digitaal of live).

Lienke Pet

Systemisch (team) Coach | Veranderkundig Organisatieadviseur | Luisteraar met Lef

www.eigenzijn.com | lienke.pet@eigenzijn.com

Westerweg 328 | 1815 JM Alkmaar | 06 21511002